Bahçe keyfi kabusa dönüşmesin !..

Kırım Kongo hastalığına neden olan kene tüm bahçe keyfimizi kaçırdı.

Bahçe  keyfi kabusa dönüşmesin !..

 

Kış sert geçti. Bahçeleri özlemiştik. Tam bahçe keyfi yaşamaya başlayalım derken birden Kırım Kongo hastalığına neden olan  Kene tüm tadımızı ve keyfimizi kaçırdı. Panik bir halde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tüm park ve bahçeleri ilaçlamaya başladı. Herkes kaygılı ve özlediğimiz bahçeler kabusa dönüştü. Kene ile ilgili Ana haber bültenlerinde yoğun enformasyon veriliyor.

 

Biz daha çok bahçelerimize yeniden kavuşmak için pratik çözüm konusunda ipuçları vermeye çalışalım.

 

Çözüm Bayer Firmasının geliştirdiği bir insectisit, Solfac EC 050

 

Ayrıca karışımın uzun süreli kalıcı olması için İlaçlama karışımına K-Otrin katılmalı. Her ne kadar kalıcılık arttırılsa da İlaçlama 20 günde bir tekrarlanmalıdır. Ömeğin 16 litrelik bir ilaçlama pompasına 20 cc Solfac EC 050, 10 cc K-Otrin  su ile  karıştırılarak uygulanabilir. 1 pompa ilaç ile  yaklaşık 250- 300 m2 alan ilaçlanabilmektedir. Özellikle Villa tipi ilaçlamalarda ilaçlama lokal değil bölgesel yapılmalıdır. Örneğin sıralı villalardan birinin yapması yeterli olmayacaktır. Çünkü yan villa ilaçlanmaz ise sorun devam ediyor demektir.

Uygulama için konunun uzmanlarına danışmalısınız.

 

 

 

Kısaca Sorun yaratan hastalığı tanıyalım

 

Kırım Kongo Virüsünden Korunmak

 

 

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Nedir?
Halk arasında “Kene Hastalığı” olarak bilinen KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ (KKKA) keneler tarafından insanlara bulaştırılan ciddi bir hastalıktır. Keneler aracılığıyla insan vücuduna yayılan virüs, erken teşhis edilmezse kısa sürede ölümcül olabilmektedir. Hastalık ülkemizde 3 yıldır ve Nisan – Ekim aylarında görülmektedir.

Nasıl Yayılır?
Keneler ülkemizin de içinde bulunduğu çok geniş bir alanda yaşamaktadır. Virüs, sığır, koyun, keçi, yabani tavşan ve tilki gibi hayvanlarda tespit edilmiştir. Göçmen kuşlar aracılığıyla da yayılabildiği görülmüştür. Fareler de keneler için kaynak oluşturabilmektedir.

İnsanlar virüsü aşağıdaki şekilde almaktadır:
- Hastalık taşıyan kenelerin yapışması / kan emmesi sırasında salgıladıkları tükürük salgısı ile,
- hastalık taşıyan kenelerin çıplak elle ezilmesi sırasında temas ile,
- hastalık taşıyan hayvanların kan ve dokuları ile temas ile,
- hastalarla (kan ve diğer vücut sıvıları) temas ile.

Kimler Risk Altındadır?
Çiftlik çalışanları, çobanlar, kasaplar, mezbaha çalışanları, et ve et ürünleri ile temas eden market işçileri, tarım çalışanları ve hayvancılık ile uğraşanlar, veterinerler, hasta hayvan ve piknik yapanlar özellikle risk altındadır.

Hastalık Belirtileri Nelerdir?
İnsanlarda, hastalık ateş, üşüme-titreme, yaygın kas ağrıları bulantı-kusma, ishal, yüzde kızarıklık, karaciğerde büyüme ve kanama ile kendini gösterir. Ateş, kırıklık, kas ağrısı, iştahsızlık, baş ağrısı, aşırı duyarlılık, sırt ağrısı, kol ve bacaklarda ağrı, mide bölgesinde ağrı, bel bölgesinde ağrı gibi belirtiler ile ani olarak başlamaktadır. Burun kanaması ve değişik alanlarda kanama bulguları da bulunabilir.

Kenelere Karşı İnsektisit Mücadelesi
Açık Alanlarda Kene Mücadelesi:
Mera, çayır, çalı, çırpı ve gür otların bulunduğu yerler gibi kenelerin yaşamasına müsait alanlar yüzey spreyleri ile ilaçlanır.

Solfac EC 050 Haşere İlacı
Solfac EC 050, açık alanlarda ve hayvan çiftliklerinde kene mücadelesinde kullanılır. T.C. Tarım Bakanlığı’nca keneye karşı ruhsatlıdır. Su ile seyreltilerek, sırt spreyleri, pulverizatör gibi aletlerle kenelerin bulunduğu tüm yüzeylere uygulanır.

Uygulama: 40 ml Solfac EC 050,  5  L su içerisinde seyreltilir ve 100 m2 yüzeye uygulanır.

 

Kaynak: (www.bayercropscience.com.tr)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com