Bursa da Su Kayağı Yapmak !

Avrupa Kablolu Su Kayağı(Wakeboard)Şampiyonasına ev sahipliği yapacak...

Avrupa Su Kayağı (Wakeboard) Şampiyonası'na Hazırlık

 

Bursa Merkez Osmangazi Belediyesi'nin, Çukurca'da 60 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirdiği Su Kayağı Tesisi, 14 Haziran'da Başbakan tarafından açılıyor.

Türkiye'de ilk olan proje, iki etap halinde hayata geçiriliyor. 47 bin 654 metrekare alanı kapsayan birinci bölümde su kayağı göleti ile başlangıç binasının inşaatı bulunurken, 11 bin metrekareyi aşan ikinci bölümde ise tesisin teknik altyapısı ile sosyal aktivite merkezlerinin inşaatı yer alıyor. Projenin mekanik ve elektronik aksamları, Alman Rixen firması tarafından yapılmış. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Su Kayağı tesislerinin başlangıç binası olarak inşa edilen yapının yaklaşık 600 metrekare alanı kapsadığını, çelik taşıyıcı sistem üzerine ahşaptan yapılan binada, bay ve bayan sporcular için ayrı ayrı soyunma odaları, duşların bulunduğunu söyledi. Ayrıca binada bir de su kayağı malzemeleri satış bölümün yer alacağını belirten Altepe, "Yanına hiçbir şey almadan tesislere gelen bir kimse burada gerekli her şeyi bulabilecek ve su kayağı yapabilecek" dedi.

 

17 bin 654 metrekare yeşil alan

 

Cafe ve restoranın kapalı bölümü 56 kişilik, açık bölümü ise 204 kişilik olacağı öğrenildi. Bunların dışında bazı teknik oda ve kontrol birimleri de bu binada yer alıyor. Birinci etap içinde yer alan ve inşaatı tamamlanan gölet ise yaklaşık 30 bin metrekare alan üzerine oluşturuldu. Göletin dışında kalan yaklaşık 17 bin 654 metrekare alan yeşil alan, yürüme yolları ve peyzaj düzenlemeleri olarak düzenlendi. Derinliği 1,5 metre olan göletin tam ortasında yapay bir ada bulunuyor. Adaya ulaşım da, göletin altından geçirilen bir tünel aracılığıyla sağlanıyor. Projenin, gölet inşaatı ve başlangıç binasını kapsayan birinci etabı Osmangazi Belediyesi'ne yaklaşık 1.4 trilyon liraya mal oldu. İkinci etap ve kamulaştırmalarla birlikte bu rakam daha da arttıracağı bildirildi.

 

Almanya'nın Münih kentindeki iki ayrı göl kayağı tesisi incelenerek projelendirildi

 

Son Teknoloji Projenin ikinci etabında ise teknik ve sosyal altyapı öğeleri yer alıyor. Bu çerçevede konaklama alanları, piknik alanları, dinlenme alanları, eğlence tesisleri ve spor tesisleri yapılıyor. Türkiye'de ilk olacak projeyi yerinde incelemek üzere Alman Rixon firmasının mühendisleri, Bursa'ya gelerek bölgeyi incelemiş ve bir rapor ve proje hazırlamışlardı. Dünya üzerinde 5 kıtada, 34 ülkede 121 adet tesis kuran şirketin mühendisleri, Osmangazi'de projenin uygulanacağı alan için 'uygun' görüşlerini bildirmişlerdi. Daha sonra Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ve teknik ekibi başta Almanya olmak üzere bazı Avrupa ülkelerini ziyaret ederek benzer projeleri yerinde incelemiş ve izlenimlerini, Osmangazi'de hayata geçirilecek projeye yansıtmışlardı. Başkan Altepe ve ekibi, Almanya'nın Münih kentindeki iki ayrı göl kayağı tesisini çok beğenmiş ve Osmangazi'de uygulanabilir bulmuşlardı.

 

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com