Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü Duyurusu

Isparta da yapacağınız Süs Bitkileri üretimi , depolanması, paketlenmesine yönelik yatırımlarınıza ; %50 i karşılıksız hibe desteği sağlanmaktadır.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğü olarak, Isparta’da yapacağınız Süs Bitkileri üretimi , depolanması, paketlenmesine yönelik yatırımlarınıza ; %50 i karşılıksız hibe desteği sağlanmaktadır.
Yatırımlarınızda bu tesislerin kurulumuna ait her türlü inşaat işleri, makine ekipman alımı, bilgisayar ve otomasyon, sulama sistemlerinin kurulması, Sera kurulumu, danışmanlık hizmetleri alımı, proje çizim masrafları gibi birçok yatırım kalemi destek kapsamındadır.
Süs Bitkileri yatırımlarını için yatırım bütçesi 5.000 ila 250.000 Euro arasında değişmekte olup, hibe desteği sağlayan benzer kuruluşlardan farklı olarak verilecek hibe tutarı gelir ve kurumlar vergisinden de muaf tutulmaktadır
Isparta; Antalya gibi Ülkemizin süs bitkileri sektöründe lider illerinde birine yakınlığı, üretim sezonunun devamı niteliğinde olması, sulanabilir arazi varlığının fazla olması, halihazırda sektörde bir üretim potansiyelinde bulunması, potansiyel örtü alanlarını tanımlanmış olması açısından bu sektör için önemli bir ilimizdir Ayrıca Isparta ürün sevkiyatında kargo masrafları çok daha ucuz, hava alanı, trenyolu ve önemli yol güzergâhlarını içermesiyle tercih edilebilir bir konuma sahiptir.
Sektör temsilcilerini AB fonlarının avantajını taşıyan ilimize yatırım için davet ediyoruz.
Desteklediğimiz Sektörler:
• Besi ve Süt Hayvancılığı : ( Küçükbaş-Büyükbaş hayvancılık tesisleri kurulumu her türlü inşaat ve makine alım giderleri)
• Kanatlı Eti Üretim ve işleme Tesisleri Kurulması ve Modernizasyonu
• Süt ve Süt Ürünleri İşlenme Tesisleri Kurulması ve Modernizasyonu
• Et ve Et Ürünleri İşlenme Tesisleri Kurulması ve Modernizasyonu
• Meyve –Sebze Ürünleri İşlenmesi-Depolanması-Paketlenmesi Kurulması ve Modernizasyonu
• Su Ürünleri Üretim ve İşleme Tesisleri Kurulması ve Modernizasyonu
• Çiftlik Faaliyetleri ( Tıbbi Aromatik ürünler, Arıcılık, Süs Bitkileri-sera kurulumu dahil-) her türlü Makine Ekipman Alımları
• Yerel –Yöresel Ürünler Tesisleri Kurulması ve Modernizasyonu ( Gıda üretim, işleme, tüketim tesisleri kurlumu)
• El Sanatları ( Dokumacılık, Ahşap işleri… vb) Yönelik Tesislerin Kurulması ve Modernizasyonu
• Mikro İşletmeler ( Dokumacılık, Ahşap İşleri, Taş İşleri, Deri İşleri, Metal işleri,hediyelik eşyalar … vb sektöründeki faaliyetler)
• Kırsal Turizm (Konaklama Tesisleri, otel, bunglo evler, Eko turizm, Spor ve Rekreasyon alanları, restoranlar,halı sahalar, Aqua parklar,lunaparklar …vb)
Ayrıntılı Bilgi için aşağıdaki iletişim kanallarını kullanabilirsiniz.

Saygılarımla,

Ali TOKER
İl Koordinatör V.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu
Isparta İl Koordinatörlüğü
İl Özel İdare Yerleşkesi /ISPARTA

TEL: 0 246 224 38 00
FAX: 0 246 224 38 01
www.tkdk.gov.tr

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com