Güneş Ev den sonra Güneş Park geliyor

Türkiye nin ilk Güneş Parkı nı Antalya ya kazandıracaklarını kaydeden Başkan Akaydın güneş parkları açarak, güneşten nasıl enerji elde edildiğini Antalya ve Türkiye ye amacındayım dedi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, yeni güneş enerji projesi “Güneş Park”ı tanıttı. Akaydın “Amacım güneş tarlaları kurarak, güneş parkları açarak, güneşten nasıl enerji elde edildiğini Antalya ve Türkiye’ye göstermek” dedi. Akaydın, bu konuda dünyaca üne sahip Dr. Ahmet Lokurlu tarafından projesi hazırlanan Güneş Park’ın yaklaşık 2 milyon Avro’ya mal olacağını söyledi.Antalya Büyükşehir Belediyesi, Mimarlar Odası, Solitem firması ve Öger Group işbirliği ile AKM’de “Güneş Soğutuyor&Isıtıyor” Sempozyumu düzenlendi. Yoğun ilgi gören sempozyuma Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Öger Group Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Vural Öger ile güneş enerjisinden soğutma sistemlerinin mucidi Dr. Ahmet Lokurlu konuşmacı olarak katıldı. GÜNEŞ KENT ANTALYA Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Başkan Akaydın, vizyon projelerinden birinin Güneş Kent Antalya olduğunu hatırlatarak, “O dönemde birçok insan mantık olarak benim ne demek istediğimi anlamadı. Çünkü insanların güneşin ne şekilde kullanılacağı konusunda yeteri kadar bilgisi yoktu. Güneş enerjisinden bedava elektrik elde edilebileceğini bu kente ve insanlara öğretmek gerektiğine inanıyorum. Çünkü Türkiye enerjisinin yüzde 73’ünü dışardan alıyor. Artık Türkiye ve Antalya’ya güneşten enerji metotlarını öğretmemiz gerek” diye konuştu. AMACIMIZ YOL GÖSTERMEK Bu konuda bir çok çalışma yaptıklarını anlatan Akaydın şunları söyledi: “Somut örnek olarak 2 Nisan’da Güneş Ev’i açtık. Amacımız güneşten nasıl elektrik enerjisini elde edileceğini ve kullanılacağını özellikle çocuklarımıza, gençlerimize öğretmek. Güneş yatırımı yapmak isteyenlere yol göstermek. Benim amacım güneş tarlaları kurmak. Benim amacım güneş parkları açmak. Antalya ve Türkiye’ye güneşten enerji elde etmenin yollarını göstermek. Güneş enerjisini direkt soğutmada kullanmanın yollarını bulmak. Sayın Ahmet Lokurlu’nun bu anlamda mucidi olduğu bir sistemi var.” TÜRKİYE’NİN İLK GÜNEŞ PARKI Türkiye’nin ilk Güneş Park Projesi’ni Antalya’ya kazandıracaklarını kaydeden Başkan Mustafa Akaydın şu bilgileri verdi: “Projeyi Dr. Ahmet Lokurlu hazırladı. Güneş Park içinde 500 metrekare toplam alana sahip bir bina olacak. İçinde kafeler, konferans salonları, seyir terası bulunacak. Kendi enerjisini kendi üretecek. Ön cephesinde tamamen güneşin konumuna göre dönen, aldığı enerjiyi yaz aylarında soğutma, kış aylarında ısıtma için kullanacak paneller bulunacak. Bahçesinde bir güneş saati olacak, gölgelikli güneş panelleri yer alacak. Binasında çok güzel LED aydınlatması olan, fazla ürettiği elektriği de merkezi sisteme verebilen bir Güneş Parkı kazandıracağız. Maliyeti 2 milyon Avro civarında olan bu projeyi 5M Migros’un güneyine yapmayı düşündüğümüz tiyatro okulu ve müzesinin bahçesinde hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com