Başkan Obama' dan 'Yeşil Konut'lara Tam Destek

ABD deki inşaat ve binalara yapılan iyileştirmeleri, yeşil iş alanları örneklerinden sadece birisi olarak gösteren Kilner

ABD merkezli ‘United for a Sustainable America' isimli kuruluşun İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ)düzenlediği ‘İstanbul Yeşil Ekonomi Zirvesi'nde konuşan ABD İstanbul Başkonsolosu Scott Kilner, ABD hükümetinin yeşil ekonomi alanında yaptığı çalışmalara dikkat çekti. ABD'deki inşaat ve binalara yapılan iyileştirmeleri, yeşil iş alanları örneklerinden sadece birisi olarak gösteren Kilner, Başkan Obama'nın orta sınıf ailelerine enerji faturalarından tasarruf yapmalarına yardımcı olacak konut enerji tasarrufu girişimine dikkat çekti. Kilner, şöyle konuştu: 150 Bin Konuta Güneş Enerjisi "Tarım Bakanı, Amerikan çiftçilerine kırsal kesimlerdeki KOBİ'ler için 10 yıllar boyunca enerji üretecek ve tasarruf etmelerini sağlayacak 30 milyon dolar değerinde yeni hibe ve krediler açıkladı. İçişleri Bakanı, bir eyalette 150 bin konuta enerji sağlayacak olan 500 megavatlık bir tesis de dahil olmak üzere büyük çaplı güneş enerjisi projelerini onaylamıştır. Enerji Bakanı, fabrika yapımı olan tamamen sıkıştırılmış doğalgaz ile çalışan 6 kişilik bir aracın geliştirilmesini destekleyecek olan 50 milyon dolarlık koşullu kredi teklifinde bulunmuştur. Enerji Bakanlığı, Washington'da ilk yol kenarı elektrik araç şarj istasyonunu devreye soktu." Obama'nın yeşil ekonomi üzerine odaklanmasını yeşil işletmelerin geleceği için çok iyi bir işaret olarak değerlendiren Kilner, "Kuruluşlar, bu fırsatların mali ödüllerini de toplayacaktır" dedi.

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com