Ankara 50.Yıl Park Alanı Yenileniyor

Başkentlilerin Çamlık adıyla bildiği park, Başkentlilerin aileleri ile birlikte rahatlıkla gelip zaman geçirebilecekleri dev bir mekan haline getiriliyor

Cumhuriyetin kuruluşunun 50. Yıldönümü nedeniyle 1970’li yıllarda yapılan ancak atıl olan Cebeci’deki 50. Yıl Parkı’nda yeni düzenlemeler yapılıyor. Başkentlilerin “Çamlık” adıyla bildiği park, Başkentlilerin aileleri ile birlikte rahatlıkla gelip zaman geçirebilecekleri dev bir mekan haline getiriliyor. Cebeci Ertuğrul Gazi Mahallesi sırtlarındaki tepede yer alan 50.Yıl Parkı, bulunduğu konum itibariyle Başkent’in her noktasının kuşbakışı görülebileceği bir ayrıcalığa sahip. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çevre düzenleme ve restorasyon çalışmaları sonrasında Başkentli vatandaşların hizmetine açılacak olan 50. Yıl Parkı, yeniden o eski güzelliğine kavuşacağı günler için geri saymaya başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından rekreasyon ve çevre düzenlemeleri yeniden yapılmaya başlanan 50. Yıl Parkı, yaklaşık 130 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. 50. Yıl Park alanında yapılacak çalışmaların kısa zaman içinde bitirilmesinin planlandığınıyor. Cumhuriyet’in kuruluşunun 50. yıldönümü nedeniyle açılan park, bir zamanlar Başkentlilerin çocukları ile birlikte gelip zaman geçirebildikleri bir yerdi. Parkın çevresindeki yerleşim alanları ile ilgili sıkıntılar ve buradaki imar kaynaklı sorunların çözümlenmesi ile birlikte hızla çevre düzenleme ve restorasyon çalışmalarına başlandı. 50. Yıl Parkı’na Türkiye’nin en büyük bayrak direğinin dikilecek ve bu sayede, bayrak direği kentin her yanından görülerek, parkın tüm ihtişam ve güzelliğini sergilemesi amaçlanmaktadır. Park, modern aydınlatma direkleri ile donatacaklarını ve böylece tüm parkın akşam saatlerinde de ışıl ışıl hale getirilecektir. Güvenlik ve estetik açılardan düşünerek, parkın çevresine yapılan istinat duvarları ve dekoratif taş duvarların tamamlanma aşamasına gelinmiştir. Geniş parkın uygun bölümlerine teraslama yaparak piknik alanları oluşturmaya başlanmıştır. Parkta var olan ama çok bakımsız kalmış yeşil doku ve ağaçlar güçlendirilerek parka uygun hale getirilecek, park 2500 çalı ve ağaçla desteklenecektir. Yaklaşık 130 bin metrekarelik büyük bir alanda yer alan parkta yapılacaklar olan çalışmalar şunlardır:

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com