6 hayvan özgürlük çığlığı attı

Çeşitli nedenlerle yaralanan kanatlı hayvanlar, tedavi edilmelerinin ardından doğaya salındı.

İstanbul Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar, Polonezköy Tabiat Parkı'nda, çeşitli nedenlerle yaralanarak tedavileri tamamlanan birer yılan kartalı, saz delicesi, kerkenez, su yelvesi ile 2 leyleği doğaya bıraktı.

Birpınar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi bir gün yaşandığını, tedavileri 3 ay ile 1 yıl arasında süren kanatlı hayvanları doğaya bıraktıklarını ifade etti. Birpınar, yaralı olarak bulunan veya kendilerine getirilen hayvanların İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinde tedavi edildiğini anlattı.

Tarım ilacından zehirlenen yılan kartalının Tekirdağ bölgesinden kendilerine getirildiğini aktaran Birpınar, ''Vatandaşlarımızı uyarıyoruz; etrafınızda gördüğünüz yaralı yabani hayvanları bize haber verin. Biz tedavi edelim, doğaya bırakalım'' dedi.

Mehmet Emin Birpınar, yaban hayatındaki geyik ve ceylanlara saldırdıkları gerekçesiyle sokak köpeklerinin ormanlara bırakılmaması uyarısında da bulundu. ''Biz, İstanbul'da bulunan yaban hayatının hepsine sahip çıkıyoruz'' diyen Birpınar, vatandaşların da yaban hayatına sahip çıkmalarını istedi.

İstanbul'un kuş göç yollarından biri olduğuna işaret eden Birpınar, 3-4 bin kilometre hiç durmadan uçarak gelen kuşların bu bölgedeki yaşam alanlarında dinlendiklerini anımsattı. Birpınar, bu kuşların avlanılmaması ikazında da bulundu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü veterinerlerinden Ahmet Emre Kütükçü de yabani kanatlıların yaralanma nedenlerinin çoğunlukla insan kaynaklı olduğuna dikkati çekti. Kütükçü, leyleklerin elektrik tellerine ve araçlara çarpmayla yaralandıklarını, yırtıcı kuşların da avcılar tarafından vurulduğunu ya da zehirlendiğini ifade etti.

Kütükçü, bugün doğaya bırakılan kerkenezin Küçükçekmece'den, su yelvesi ve saz delicesinin de Büyükçekmece'den getirildiğini anlattı.

Tedavi edilen bu kanatlıların halkalandığını da söyleyen Kütükçü, herhangi bir şekilde yine yaralı bulunmaları durumunda, kendilerine getirilmesini istediklerini söyledi.

Bu arada, Polonezköy'deki Doğa Koruma ve Milli Parklar Sülün Üretim Çiftliği'nde üretilen sülünler de doğaya salındı.

AA

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com