700 yıllık Zeytin ağacı

Mersin in Mut ilçesine bağlı Haydar Köyünde 700 yaşında olduğu ileri sürülen zeytin ağacı incelemeye alındı.

Mut İlçe Tarım Müdürü Levent Abaş, gövdesinin kalınlığı 6 metre 28 santim olan zeytin ağacının 700 yaşında olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. 

Silifke Müze Müdürü İlhame Öztürk da zeytin ağacını inceledi. Bugüne kadar inceleme yaptığı zeytin ağaçlarının en büyüğüyle karşılaştığını belirten Öztürk, "Ben şimdiye kadar böyle büyük bir zeytin ağacına rastlamamıştım" dedi. 

40 yıl önce 70 yaşında ölen Mehmet Fişek'in tarlasında bulunan zeytin ağacının varisleri, bu ağaç gibi 2 ağacın daha bulunduğunu, bunları yıllar önce keserek odun yaptıkların anlattı.

(iha)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com