İstanbul'da ´´İş Bankası Ormanı`` oluşturuluyor.

Türkiye nin en büyük kurumsal ağaçlandırma projelerinden biri olan 81 İlde 81 Orman projesi kapsamında İstanbulda da bir İş Bankası Ormanı oluşturuluyor.

İş Bankası'ndan İstanbul Ormanı

Türkiye İş Bankası'nın Çevre ve Orman Bakanlığı ile TEMA'nın işbirliğinde 22 Aralık 2008'de başlattığı ve Türkiye'nin en büyük kurumsal ağaçlandırma projelerinden biri olan "81 İlde 81 Orman" projesi kapsamında İstanbul'da da bir "İş Bankası Ormanı" oluşturuluyor.

Eyüp Akpınar Ağaçlandırma Bölgesi'ndeki İş Bankası İstanbul Ormanı'nda konu hakkında bir tören gerçekleştirildi. Küresel iklim değişikliğine karşı en etkili önlemlerden biri olan orman alanlarını genişletme çalışmaları kapsamında İş Bankası'nın İstanbul'la birlikte 2009 yılı sonunda ağaçlandırdığı il sayısı 32'ye, ağaçlandırılan alan ülke genelinde yaklaşık 600 hektara, dikilen fidan sayısı ise 1 milyona ulaşacak. 

Fidan dikim törenine, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer ile Genel Müdür Ersin Özince, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavun, İş Bankası çalışanları, TEMA Vakfı yöneticileri, TEMA gönüllüleri ve Yavru TEMA'lılar katıldı.

'EKOLOJİK KRİZİN FATURASINI FİNANS SİSTEMLERİ ÖDEYEMEZ'
İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer, törende yaptığı konuşmada, ekonomik krizde dünya ekonomisinin 3,4 trilyon dolarlık zarara uğradığını, ancak hızlı ve etkili önlemler alınmazsa giderek büyüyen ekolojik krizin çıkaracağı faturayı hiçbir finans sisteminin ödeyemeyeceğini belirtti. Ormanların küresel ısınmaya karşı yaşamsal bir rol oynadığına işaret eden Çimenbiçer, "81 İlde 81 Orman projemizin toplumsal çevre bilincine katkı sağlayacağını umut ediyoruz" dedi.

'EKOLOJİK KRİZE ÇÖZÜM BULMADA HEPİMİZ SORUMLUYUZ'

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de yapmış olduğu konuşmada ormansızlaşmanın iklim değişikliğinin ve sellerin önemli nedenlerinden biri olduğunu vurgulayarak; "İstatistikler sadece 2009 yılında ülkemizde 1.652 orman yangını meydana geldiğini ve 4.500 hektardan fazla orman alanının yok olduğunu ya da zarar gördüğünü göstermektedir." dedi. Sonuçları giderek ağırlaşan ekolojik krize çözüm bulmak için artık hızla harekete geçmek durumundayız. Kritik bir eşikte yaşayan insanlar olarak sorumluluğumuz belki de tüm zamanlardan daha ağırdır diyen Özince, iş dünyasının yatırım ve girişimlerinin çevresel sürdürülebilirlikle çelişmemesi, tam tersine buna katkı sunması yönünde gelişen duyarlılık gelişmeye başladığını ifade etti.

İŞ BANKASI'NDAN BEŞ YILDA İKİ MİLYON FİDAN

Türkiye İş Bankası'nın sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında başlattığı "81 İlde 81 Orman" kampanyası, TEMA ile Çevre ve Orman Bakanlığı'nın işbirliğinde gerçekleştiriliyor. 2008 yılsonunda başlayan ve bir ağaçlandırma seferberliğine dönüşen proje kapsamında, İş Bankası'nın katkılarıyla önümüzdeki beş yıl içinde, üç bin futbol sahası büyüklüğünde (yaklaşık 1.500 hektarlık) alana iki milyonu aşkın fidan dikilmiş olacak. İş Bankası, dikilen fidanların, dikim tarihinden itibaren beş yıl boyunca bakımını da üstleniyor.

NEDEN "81 İLDE 81 ORMAN"?

Dünya ormanlarının yaklaşık yarısının yok edildiği, kaçak kesimler ve orman yangınları sonucu yaşanan ormansızlaşmanın küresel ısınmadaki payının yüzde 17'ye ulaştığı biliniyor. Bu durum ormansızlaşmayı sera gazlarından sonra en önemli ikinci çevresel sorun haline getiriyor. Araştırmalar ormanlardaki azalmanın, küresel ısınmanın yanı sıra çölleşme, erozyon, tarım alanlarının amaç dışı kullanılmalarından da kaynaklanarak yok olması ve kuraklık gibi afetlerin oluşmasında en önemli rollerden birini
oynadığını gösteriyor. 

Türkiye'nin de içinde bulunduğu Kuzey Akdeniz bölgesinde ise yağışlar değişken, kuraklık olayları sık, toprak hassas; üstelik dik yamaçlar ve dağlık alanlarla kaplı ülkemizin büyük bölümü erozyona maruz bulunuyor. Bu özel koşullar, çıkan sık yangınlar nedeniyle geniş orman örtüsü kaybına yol açıyor. Orman yangınları ile ilgili sayısal değerler incelendiğinde, ülkemizde orman yangınlarının özellikle son yıllarda arttığı ve yanan orman alanlarının hızla genişlediği görülüyor. Bu çerçevede, ülkemizde doğal
varlıkların ve çevre sağlığının korunması ve ağaçlandırmanın önemi hakkında kamuoyunda bir "farkındalık" yaratmak, giderek aciliyet kazanıyor.

"81 İlde 81 Orman Projesi" Kapsamında Fidan Dikimi 2008 Yılında Tamamlanan İller: Adana, Amasya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Gaziantep, Isparta, İçel, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Mardin, Sivas, Uşak.
"81 İlde 81 Orman Projesi" Kapsamında Fidan Dikimleri 2009 Sonunda Tamamlanacak İller: Afyon, Ankara, Antalya, Ardahan, Çanakkale, Çorum, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, İstanbul, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kütahya, Sakarya, Yozgat.(iha)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com