Elma ağacı Eylül'de çiçek açtı

Van ın Gevaş ilçesinde Eylül ayına girilmesine rağmen yeni çiçek açmaya başlayan bir meyve ağacı görenleri şaşırtıyor.

Çarşı merkezindeki mezarlıkta bulunan elma ağacı üzerinde olgunlaşmış elmalar olmasına rağmen yeniden çiçek açmaya başladı. Yeniden çiçek açan ağacı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, bu tür durumla ilk defa karşılaştıklarını belirtiyorlar.

Konu hakkında bilgiler veren İlçe Tarım Müdür Vekili Fahrettin Turanlı ise durumun iklimden kaynaklandığını belirterek, "Kış mevsiminin uzun sürmesi, baharın geç gelmesi ve iklimin iyi geçmemesi nedeniyle bazı meyve gözleri geç uyanıp, geç oluşuyorlar. Buna bağlı olarak da çiçeklerini geç açıyorlar" dedi.(iha)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com