Nunnmps, çok cepheli bir proje

Üretilen projeler hem oldukça gizli hem de doğa ile stratejik bir ilişki içinde olduğu için, bina ağaçların üzerine, sanki yüzen bulutlar gibi, uzaktaki kent siluetine bakacak şekilde yükseltilmiş.



Cheungvogl, 2008 yılında kurulmuş, genç ve uluslararası bir mimarlık firmasıdır. Mimarlar, Chicago’daki kampus alanını ilk ziyaret ettikleri günlerde, çimlerin üzerine oturup Nunnmps projesi konseptini tartıştıkları andan itibaren alanla ilişkilerinin geliştiğini söylüyorlar.



nunnmps-3

nunnmps-2

nunnmps-4

Nunnmps, Chicago’nun eteklerinde, Michigan Gölü kıyısında, kent merkezine yeterince yakında yer alan, göz alıcı manzarası bulunan bir alana yerleşiyor. Sessizliğin bozulmaması amacıyla alan parlak çimler ve olgunlaşmış ağaçlarla dolduruldu.


nunnmps-6

İstemci, tercihini şu şekilde ifade etmişti: “alanı, maksimum potansiyelle değerlendirin. Tasarım stüdyosu için mahremiyet çok önemlidir. Gerisi için arazi sizi nereye götürürse onu yapabilirsiniz”

nunnmps-7

nunnmps-8

Böylelikle tasarımcıların, bölgenin karmaşık inşaat yasaları içindeki her ihtimali değerlendirdikleri süreç başladı. Ticari bir kullanımda pek kullanılmayan bir teknik kullanılarak, topluluğa çok cepheli bir proje hazırlandı. Böylelikle “iş ve mekan”, “kent ve peyzaj” ile “kültür ve topluluk” arasındaki bağlantı düşüncesi yeniden tanımlandı.

nunnmps-9

nunnmps-10

İş ve mekan arasındaki belirsiz eşik, yapının kent içindeki yeri ile idealize edildi. Tasarım, 50 bin metrekarelik tasarım ve araştırma stüdyosuna ek olarak çevresindeki tasarlanmış kamusal açık alan ve doğa da yer alıyor. Binanın üçte biri tasarım ve araştırma stüdyosu ve onun destek birimlerine ayrılmış bulunuyor.

nunnmps-11

nunnmps-12

Stüdyoda üretilen projeler hem oldukça gizli hem de doğa ile stratejik bir ilişki içinde olduğu için, bina ağaçların üzerine, sanki yüzen bulutlar gibi, uzaktaki kent siluetine bakacak şekilde yükseltildi. Ofisin geri kalan üçte ikisi ise yerin altına yerleştirildi. Burada resepsiyon bölümü ve geniş bir yönetim ofisinin yanı sıra, binanın iki ayrı bölümünü birleştirecek şekilde mantar gibi yerden yükselen çekirdekler bulunuyor.

Yazı ve Görseller: Dezeen
Çeviri: Mimdap

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com