Kentsel düğüm,bir park tasarımı

Ağaçlar ve bitkiler, alttaki yolun CO2 emisyonunu emerken aynı zamanda gürültü kontrolünü de sağlıyor ve yeşil ağ, etrafını çevreleyen yapıların içine yerleştirilmiş bir dizi bahçe ile dikey olarak devam ediyor.



Chicago kent merkezi için Perkins+Will yenilikçi bir tasarım hazırladı.



wl-1.jpg

Proje, Chicago kent merkezi’nin batısından geçen Kennedy Ekspres Yolu üzerinde devam eden bir park önerisi getiriyor. Mevcut, olgun kent merkezlerine açık alanlar eklemek, bu tür kullanımlar için uygun bol mekanların olmaması nedeniyle, karayolları ya da demiryolları gibi mevcut yapıların üzeri örtülerek mümkün olabiliyor. Bu proje de, Chicago kent merkezinde, mevcut bir karayolunun üzeri köprülenerek nasıl yeni açık alanlar yaratılabileceğinin ve bunların gelecekteki büyüme için nasıl kentsel bir katalizör görevi görebileceğinin bir örneği.

wl-2.jpg

Bir dizi konutlar arası park, giriş rampalarını engellemeyecek şekilde blokların ortasından birleşiyor. Köprüler arasına yerleştirilen fonksiyonlar yeni kamusal ve özel tesisler yaratarak yolun her iki yanında yer alan geliştirilebilir parselleri birbirine bağlıyor. Parkın çevresinde önerilen gelecekte yapılabilecek olan binalar da parkın kenarlarda rüzgarla savrulmuş gibi görünmesi sağlıyor. Hava hareketi yaratılarak emisyon yoğunluklarını azaltılmak suretiyle açık alanda hava kalitesi arttırılıyor.

wl-3.jpg

Ağaçlar ve bitkiler, alttaki yolun CO2 emisyonunu emerken aynı zamanda gürültü kontrolünü de sağlıyor ve yeşil ağ, etrafını çevreleyen yapıların içine yerleştirilmiş bir dizi bahçe ile dikey olarak devam ediyor. Böylelikle bu tasarım, kente sadece yeşil bir alan değil, aynı zamanda da hava alacak yeni bir ciğer olarak ekleniyor.

wl-4.jpg

Yazı ve Görseller: World Architecture News
Çeviri: Mimdap

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com