Tarihi yapılara yeşil örtü

Eski yapıların cephelerine begonvil, morsalkım ve hedera gibi sarılıcı bitkiler dikiliyor.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan eski yapıları çevreleyen koruma perdelerini begonvil ve sarmaşıklar ile süsleyerek kötü görüntüyü ortadan kaldırmaya başladıklarını belirtti. Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde üzerlerinde bulunan tarihi binaların önüne ve çevresine; begonvil, morsalkım ve hedera sarmaşığı gibi bitkilerin dikildiğini belirten Başkan Tartan, uygulamanın vatandaşlar tarafından beğenildiğini söyledi Kent içinde yıkılmaya yüz tutmuş yapıların vatandaşlara zarar vermesini önlemek amacıyla perde uygulaması yapıldığını hatırlatan Başkan Tartan,” Ancak tarihi yapıyı korurken, demir perde ile birlikte ortaya görsel bir kirlilik çıkıyor. Bunun da önüne geçebilmek amacıyla yeni bir uygulama başlattık.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Demir perdelerin önüne dikilen rengarenk begonvil ve sarmaşıklar perdeyi sardığında yeşil bir görüntüyle birlikte çehresi değişecek. Alsancak bölgesinde başlattığımız çalışmayı kenti içindeki perde yapılan tüm binalarda uygulayacağız. Bir süre sonra kötü görüntüler vatandaşları rahatsız etmeyecek.Yasalar çerçevesinde Belediye olarak ancak bu müdahaleyi yapabiliyoruz.Çünkü eski yapıların sahiplerine ulaşmak çok zor. Şahıslara ait mülkler oldukları için başka bir işlem de yapılamıyor ”dedi

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com