Manisa'ya serapark yapılacak

Seranın yapılacağı alan sera ve botanik bahçeleri yapıldıktan sonra halka açık yeni bir yeşil alan parkı olarak düzenlenecek.


Belediye hizmet birimlerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Park-Bahçe Müdürlüğü’ne ait serada incelemelerde bulundu. Mevcut sera alanının teknik özellikleri ve işleyişi hakkında bilgi alan Başkan Ergün, mevcut seranın kullanım alanlarını yeterli bulmadı. Özellikle bitkilerin saklama koşullarını verimli bulmayan Başkan Ergün, bitkilerin bu şartlarda kullanılmadan kuruyabileceğini, bu yüzden modern sulama sistemlerinin yapılması gerektiğini söyledi. Manisa Belediyesi’nin yeni sera alanına ihtiyacı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, proje aşamasında olan sera park projesi hakkında da bilgi verdi. Ergün, “Manisa Belediyesi’nin şuanki bitki serası belediye hizmetleri için yeterli değil. Buranın acil olarak modern üretim yöntemlerinin kullanıldığı ve kendi kendine yetebilecek özelliklere sahip şekilde yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bunun için sera park adı altında yeni proje çalışmalarımız var. Şuanki Karaçay bölgesi yanında belediyenin arazileri var. Burada yeni botanik bahçeleri yaparak hem bölgeyi yeşillendirmek hem de Manisa Belediyesi’nin kentin ihtiyaçları için kullanabileceği modern bir sera inşa etmek istiyoruz” dedi.


“Sera üretime yönelik olacak”

Yeni yapılacak seranın teknolojisinin yeni tekniklere göre düzenleneceğini vurgulayan Başkan Cengiz Ergün, sera parkta tohum ve fidan üretiminin de olacağını söyleyerek, “Mevcut serada sulama eski usule göre yapılıyor. Bitkilerin sürekli canlı kalabilmesi ve daha uzun ömürlü olabilmesi için yeni kurulacak sera alanında modern sulama yöntemlerinin kullanılacak. Serayı yaparken üretime yönelik olmasına dikkat edeceğiz. Belediye peyzaj çalışmaları yapılırken dışa bağımlı olmaktan kurtulması için kendi üretimini kendi yapabilmeli. Bu noktada ilerleyen yıllarda kendi seramızda üretilen fidanları, bitkileri, tohumları kullanabilmeliyiz. Ayrıca yeni seranın yapılacağı Karaçay bölgesinin bulunduğu alanda yaklaşık 30 bin metrekarelik alana sera ve botanik bahçeleri yapıldıktan sonra Manisa’nın halka açık yeni bir yeşil alanı, sera parkı olacak” diye konuştu.(manisayaringazetesi)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com