'Klorlu su çiçeğe zararlı'

Klorun çiçeğin ömrünü azalttığını ifade eden Leblebici, 1-2 gün bekletilen suyun çiçek için daha faydalı olacağını dile getirdi.

İnsanların ruhsal özelliklerine göre anlam içeren ve karşısındaki insana değer verdiğini simgeleyen çiçeklerin bakımı konusunda da dikkat etmek gerekiyor.

Her çiçeğin bir anlamı olduğunu belirten çiçekçiler, sabah güneşinin bitkilere çok yararlı olduğunu bildiriyor. Çiçekler için en önemli besinin saf su özelliği olan yağmur suyu olduğunu belirten çiçekçi ve emekli Fen Bilgisi Öğretmeni Cihan Leblebici, çeşmelerden akan klorlu suların çiçeklere verilmemesi konusunda uyardı. Klorun çiçeğin ömrünü azalttığını ifade eden Leblebici, 1-2 gün bekletilen suyun çiçek için daha faydalı olacağını dile getirdi.

Çiçekler için ışık, toprak, su ve ısının çok önemli olduğunu belirten Leblebici, çiçeklerin yakıcı güneşten uzak tutulmasını istedi. Çok fazla güneşin altında kalan çiçeğin daha çok suya ihtiyaç duyacağını ifade eden Leblebici, "Bütün çiçekler güzeldir. İnsan hayatı için önemli olan çiçeklerin bakımına da dikkat etmek gerekir. Çiçeklerin bakımında uygun toprak seçilmesi gerekirken, yakıcı güneşin altında kalan çiçekler zarar görür. Çiçekler, sabah güneşini çok sever. Dostluğun ve sevginin sembolü olan çiçeklere bekletimiş su verin" dedi.

Leblebici, yaprakları kalp şeklinde olan 'Anthurium' isimli çiçeğin müşterilerin dikkatini çektiğini söyledi. İlkbahar ve sonbahar aylarında çiçeklenen 'Anthurium' hakkında bilgiler veren Leblebici, "Anthurium, bol ılıklı suyu sever. Yaprakları kalp şeklinde olduğunu için aşkı simgeliyor. Yaprakları haftada bir gün sünger ile silinmeli. Anthurium'un bulunduğu ortamın sıcaklığı 15 derecenin altına düşmemeli. Kökten bölünmelerle üreyen bu çiçeğin saksısı çiçeklenmeden sonra değiştirilmelidir. Son zamanlarda müşterilerimizin dikkatini çeken bu çiçek, farkı özellikleriyle ön plana çıkıyor" diye konuştu.(iha)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com