Bir Fuar Tasarımı,Akışkan Bahçeler

Uluslararası bahçecilik fuar kompleksi olacak projede;birçok peyzaj öğesi,büyük bir sera ve dört farklı iklim zonuna özgü bitki ve çiçek yer alacak.

 

 

Londra merkezli Plasma Studio bu yıl, Çin’in Xi’an kentinde Uluslar arası Bahçecilik Fuar Kompleksi inşaatına başlayacak.

 

Akışkan Bahçeler olarak adlandırılan proje, geniş bir arazinin yenilenerek, “sürdürülebilir ve bütüncül bir vizyonda arazi ile mimarinin birleşimiyle bahçecilik ve teknolojinin sentezlendiği” bir yer haline gelmesini öngörüyor.

Flowing-Gardens-1

Flowing-Gardens-2

Master planın kendisi, peyzaj, dolaşım ve mimarinin örülmüş bir ağ şeklinde işliyor. Plasma Studio tasarımcılarından Olivia Chen, “ Konsept master plan, bir nehir ağzına benziyor. Dolaşım akışı tek bir aksla başlayıp daha sonra yeşil alanların sınırlarını oluşturacak şekilde dallanarak genişliyor. Bu akış, konsept tasarımı sırasında binaları büyük ölçüde etkileyen faktör oldu” şeklinde açıklıyor.

Flowing-Gardens-3

Flowing-Gardens-4

Dev proje, tamamı 37 hektarlık alanın içinde yerleştirilmiş 5000 metrekarelik sergi salonu, 4000 metrekarelik bir sera ve 3500 metrekarelik bir giriş binasını kapsıyor. Günde yaklaşık 200 bin ziyaretçi çekmesi beklenen fuarda, dört farklı iklim zonuna özgü bitki ve çiçek yer alacak.

Flowing-Gardens-5

Flowing-Gardens-6

Binalar bireysel öğeler olarak kullanılsa da, her birinin peyzajla ilişkisi birbirlerine de bağlanmalarını sağlıyor. Binalar, alanda özel bir arazi yapısı oluşturacak şekilde yerleştirildi. Bahçelerin ana aksı üzerinden, kamusal bir alan işlevi gören ve bahçelerin manzarasını sunan giriş binasına ulaşılıyor. Sergi salonu, South Hill ve gölün manzarasını gösterebilmek amacıyla arazinin üzerine konulmuş gibi duruyor. Tepenin üzerinde konumlanmış olan sera ise merkezi konumuyla çeşitli peyzaj öğelerini birbirine bağlıyor.

Flowing-Gardens-7

Proje 2009 yılındı tasarlandı ve 2011’de tamamlanması bekleniyor.

Mimar: Plasma Studio

Yazı ve Görseller: Arch Daily
Çeviri: Mimdap

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com