Dünyanın kuş habitatına adanmış ilk yeşil çatı tasarımı

Yeşil bir alan ve ağaç şeklinde delikli bir kafes olarak tasarlanan 70 bin fit karelik yeşil çatı, sadece kuşlar ve böceklerin erişebileceği bir park olacak.



BAM, kuşbilimi çalışmalarını, farklı bir yeşil çatı tasarımına dönüştürdü.



 

 

 

BAM (Ballistic Architecture Machine), New York’un Aşağı Manhattan bölgesinde Biomis Aesthetope’de, dünyanın ilk kuş habitatına adanmış çatı tasarımını hayata geçiriyor. Biomis Aesthetope, Atlantik kıyısından göç eden kuşların dinlenme yerlerinden biri olarak biliniyor. “Yeşil bir alan ve ağaç” şeklinde delikli bir kafes olarak tasarlanan 70 bin fit karelik çatı, sadece kuşlar ve böceklerin erişebileceği bir park haline getirildi.

Biornis Aesthetope, 12 katlı bir karma kullanımlı binanın çatısını, kolonlara bağlamak suretiyle köprü biçiminde sabitliyor. Ağ yapısındaki engebeli yüzey, %85 organik toprak, havuzlar, çakıl, metal ve camdan meydana geliyor. İç kısımdaki malzemeler ise koşullara ve kuşların dinlenme ihtiyaçlarına göre yerleştirildi.

Harvard ve Comell Üniversiteleri’nin kuşbilimcilerinin danışmanlık işini üstlendiği BAM, böylelikle amaca uygun besin ve mekan ihtiyaçlarını belirledi. Kuşbilimciler, kuşların yol boyunca kuş türlerini belirlediler. Korunma ve yapısal komplekslik sunan ağaç yapısı, 12 farklı tür için ideal yuva imkanı sunuyor. Çimen yüzer gökyüzünden yeşil ve mavi olarak dikkat çekici bir görüntü sergilerken, Biomis Aesthetope da kuşların göç yolları üzerinde dinlenme fırsatı sunuyor.

Ağaç ve çimenin içerisine yerleştirilen kameralarla lobiden kuşların aktiviteleri de izlenebiliyor.

Kaynak: World Architecture News

Çeviri: Mimdap

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com