Bir Park... Herkes için…

Los Angeles Civic Center Parkının çehresi değişiyor.

Los Angeles genellikle “bağlantısız” bir kent olarak bilinir: yürümekten çok araçla deneyimlenebilir. Bu kentte insanlar kendi kabukları içinde yaşarlar ve dışarıya taşmazlar. Ancak bu durum, kentin en önemli yerlerinden birine, Hükümet Binası’nın yanına yapılmakta olan ve farklı sosyal çevrelerden birçok kişiyi çeşitli kamusal toplantı ve etkinliklerle bir araya getirmeyi hedefleyen yeni, yaklaşık 50.000 metrekarelik demokratik bir parkla değişmek üzere. Los Angeles merkezli Rios Clementi Hale Studios tarafından tasarlanan ve “Multicultural Garden” (Çok Kültürlü Bahçe) olarak adlandırılan parkın 4 bölümü olacak: Ralli ve konserler için yeşil bir etkinlik alanı, çok kültürlü bahçesiyle bir toplum terası, sahnesi olan bir performans alanı ve geniş kamusal bir park.

 

Civic-Park-1 

 

Civic-Park-2

 

Civic-Park-3

 

 

Şu anki haliyle park büyük zorluklarla karşı karşıya kalmış durumda. Projeyi tasarlayan firmanın ortaklarından Tony Paradowski, “en baştan park olarak düzenlenmiş olmasına rağmen hiç etkin biçimde kullanılamadı” diyor. Alanın iki yandan binalarla sınırlanmış olması, olası manzarasını yok ediyor. Ayrıca iki ucu arasındaki 80 derecelik kot farkı da içeride dolaşımı zorlaştıran bir etken olarak görülüyor. Mimarlar, üzerinde biraz çalıştıktan sonra parkı yeni sivil bir merkeze döndürmeyi başardılar. Paradowski, “”İlk iş olarak alanı açıp erişilebilirliğini ve görünürlüğünü arttırmak oldu. Ardından mevcut bir otopark alanını yeşillendirmek suretiyle 30.000 kişiye hizmet verebilecek bir etkinlik alanı yarattık.” şeklinde açıklıyor. Öngörüldüğü gibi, yeşil etkinlik alanı, hem Central Park’ın Sheep’s Meadow’unda olduğu gibi güneşlenme ve okuma gibi pasif aktivitelerin hem de büyük konserlerin, film gösterimleri ya da rallilerin gerçekleştirilebileceği esnek bir mekan haline geldi. Bu tür etkinlikleri gerçekleştirebilmek için mimarlar tüm alanı ışıklandırma ve ses sisteminin alt yapısını oluşturacak medya kablolarıyla döşedi.

 

Civic-Park-4

 

 

Tasarım aşaması 3 yıl süren projenin onay süreci devam ediliyor. Onaylandığı takdirde çalışmalar 2010’da başlayacak ve park kullanıma 2012 baharında açılacak.

 

Civic-Park-5

 

Kaynak: World Architecture News
Çeviri: Mimdap

 

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com