Sulak alanların kurutulmasının ekolojiye etkileri

Kuş Araştırmaları Derneği, sulak alanların kurutulmasının ardından meydana gelen ekolojik değişimlere ilişkin bir araştırma yaptı.

Türkiye'de 1950'li yıllardan bu yana birçok sulak alanın, tarım arazisi kazanma veya sıtmayla mücadele çalışmaları çerçevesinde kurutulmasının, çevrelerindeki ekolojik dengede önemli tahribatlara neden olduğu bildirildi.
Kuş Araştırmaları Derneği, sulak alanların kurutulmasının ardından meydana gelen ekolojik değişimlere ilişkin bir araştırma yaptı.
Araştırma kapsamında Seyfe Gölü çevresindeki yerleşim birimlerinde yaşayan vatandaşlarla görüşülerek, alanların kurutulmasıyla birlikte bölgede gelişen ekolojik bozulmalar belirlenmeye çalışıldı.
Birçok ilginç sonuca ulaşılan araştırmada, sulak alanların yöre insanının yalnızca gıda ihtiyacını karşılamada değil, sosyal hayatlarının renklenmesinde de önemli roller oynadığı belirlendi.
Bugün tamamına yakını kuruyan gölde, bir zamanlar konaklayan, aralarında flamingolar, kazlar, ördekler, sakarmekeler, sunalar ve angıtların da bulunduğu göçmen kuşların sayısı yüzbinlerle ifade ediliyordu.
Günümüzde ''çöle'' dönen göl tabanında yaz aylarında oluşan hortumlar nedeniyle tarım alanlarına tuz saçılıyor.
Seyfe Köyü sakinleri, geçmişte suyu bol, toprakları bereketli köyleri için o günlerin artık çok geride kaldığını belirtti

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com