İstanbul'un 5 yıllık çiçek maliyeti 670 milyon YTL !

İstanbul un çevre düzenleme ödeneği TBMM önergesinde...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin son 5 yıllık dönemde çevre düzenlemesi kapsamında, çiçek ekimleri için kullandığı ödeneğin toplam 670 milyon 690 bin 384 YTL olduğu bildirildi. İstanbul'da susuzluğa karşı gerekli önlemler alındığı da ifade edildi.

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a İstanbul'da son 5 yıllık dönemde çevre düzenlemesi kapsamında, yeşillendirme ve çiçek ekimleri için kullanılan ödeneği sordu. Susuzluk sebebiyle dikilmiş olan çiçek ve ağaçların bakımı ile ilgili karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların nasıl çözümlendiğine dair bilgi istedi.

Atalay, önergeye verdiği yanıtta, İstanbul Valiliği aracılığıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden aldığı bilgiyi aktardı. Buna göre, 2003 yılında 80 milyon 850 bin YTL, 2004 yılında 144 milyon 190 bin YTL, 2005 yılında 140 milyon 433 bin 727 YTL, 2006 yılında 147 milyon 516 bin 653 YTL, 2007 yılında ise 157 milyon 700 bin 4 YTL çiçek dikimi için harcandı. 5 yıllık harcama toplamı ise 670 milyon 690 bin 384 YTL oldu.

Önergeye yanıtta; ağaç ve bitki ithali yapılmadığı, yerli bitkilerin kullanıldığı bilgisine de yer verildi. Bu konuda İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile çalışmalar yapıldığı belirtildi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde kendi alanlarında uzmanlaşmış 50 ziraat mühendisi, 18 orman mühendisi, 4 orman endüstri mühendisi ve 11 peyzaj mimarının çalışmalarının dikkate alındığı ifade edildi.

Önerge yanıtında, İstanbul’da yaşanan susuzluk sebebiyle çiçeklerin ve ağaçların bakamı konusunda, kaynakların rantabl kullanılmasıyla bir problemin yaşanmadığı da belirtildi. İstanbul'daki susuzluk tehlikesine karşı farklı tedbirler alınarak alternatifler oluşturulduğu kaydedildi. Çiçeklerin ve ağaçların bakımı için alınan önlemler ise 'akıllı su yönetim sisteminin yaygınlaştırılması', 'yeni kuyu açılması ve su depoları yapılması', 'arıtma tesislerinden çıkacak uygun arıtılmış suyun kullanımı', 'yeni imalatların durdurulması', 'malçlama yönteminin yaygın olarak kullanılması', 'sulama zamanının değiştirilmesi' olarak sıralandı.

 

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com