1880 yaşındaki ağaca bakım yapıldı !..

Yıl boyunca farklı zaman aralıkları ile bakım ve tedavi uygulanıyor.

1880 yaşındaki ağaca bakım yapıldı

Marmaris'te yaşı 1880 olarak tespit edilen anıt ağacın bir yıllık bakım ve tedavi çalışması tamamlandı. Uludağ Üniversitesi öğretim görevlisi Orman Yüksek Mühendisi Teoman Varol, Marmaris'in Bayır köyündeki çınar ağacına yaklaşık 1 yıl boyunca farklı zaman aralıkları ile bakım ve tedavi uyguladıklarını kaydetti.

Varol, gövdesinin bazı bölümleri ile dalları çürüyen ağacın krom nikel tellerle güçlendirildiğini ve çürük yerlerin özel macunla kapatıldığını bildirdi.

Ağacın, mantar ve böcek olan bölgelerini de temizlediklerini ifade eden Varol, şöyle dedi:
“Ağacı tedavi etmek için Bursa'dan özel bir ekiple geldik. Ekip ilk aşamada ağaçta başlayan çürümeyi önlemek için tedbir aldı. Ağacın gövdesi ve dalları özenle temizlenerek ilaçlandı. Ağacın dallarındaki çürük bölgeler izolasyon yöntemiyle kapatıldı. Ağacın çevresi mantarlara karşı demir sülfat ve güz taşı ile izole edildi. Çalışmalarımız sonucu, 1880 yıllık olduğunu belirlediğimiz ağacın, ömrü daha da uzadı.”

Teoman Varol, ağacın tedavisine her yıl Nisan ayında özel bir gübre verilerek devam edileceğini bildirdi.

“Köyün Sembolü Oldu”

Bayır köyünün muhtarı Mustafa Alper ise köylülerinin büyük bir bölümünün geçimini Çınar ağacını görmek için köye gelen turistlerden sağladığını bildirdi.
Asırlık anıt ağacının köyün sembolü haline geldiğini ifade eden Alper, çok sayıda turistin anıt ağacı görmek için köye geldiğini belirtti. Alper, “Yaz aylarında sadece çınar ağacını görmek için günde 3 binden fazla turist buraya geliyor. Turistler alışveriş yaparak köy ekonomisine önemli katkı sağlıyorlar” dedi. (AA)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com