Florplant 2014'ü İptal Edildi

Agoras Fuarcılık tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek "Florplant 2014 Antalya" firmadan yapılan açıklamayla iptal edildi.

Değerli sektör mensupları,

20-23 Şubat 2014 tarihlerinde Antalya Cam Piramit'te düzenlemeyi planladığımız 3. Florplant Süs Bitkileri ve Peyzaj Mimarlığı Fuarını, yeterli katılımcı sayısına ulaşamadığımızdan dolayı, iptal ediyoruz.

Bugüne kadar fuarımıza destek veren tüm katılımcı firmalarımıza çok teşekkür ederiz. Özellikle de Pey-Art grubuna iki yıl boyunca fuarımıza 400 m2 üstünde alanda katıldığından dolayı teşekkür ederiz. Bunun yanı sıra, fuarımızın ilk yılından beri katılan, destekleyen, yeri büyük veya küçük, Antalya'dan, Mersin'den, Ödemişten, Bayındır'dan, Kestel'den gelen tüm katılımcı firmalarımıza çok teşekkür ederiz.

Fuarımıza maddi veya manevi destek veren tüm kurumlarımıza, çok teşekkür ederiz. Fuarımıza, 3 yıl boyunca özellikle yakın destek veren hem kurum hem de başkanları arasında bulunan, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği ve Başkanı Sayın Osman Bağdatlıoğlu'na, Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği ve Başkanı Abdullah Okul'a çok teşekkür ederim. Bunun yanı sıra, Antalya Ticaret Sanayi Odasına, Antalya Ticaret Borsası'na, Peyzaj Mimarlığı Odası, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubelerine, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği'ne, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği'ne ve diğer tüm sektörel kurum ve kuruluşlara fuarımızı duyurmak için verdikleri destek için çok teşekkür ederiz.

Fuarımızın duyurulmasına katkıda bulunan tüm sektör dergilerine ve portallarına da verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederiz.

3 buçuk yıl kadar önce Antalya'da Türkiye'nin uluslararası süs bitkileri sektör buluşmasını düzenlemeyi hayal ettik. Üstelik fuarcılığın olimpiyadı diyebileceğimiz, süs bitkileri konusuna hitap eden Expo 2016'nın düzenleneceği Antalya'da. Emeğimizi, çabamızı, maddi ve manevi sermayemizi bu sektöre yatırdık. 

Yurt dışında 7 fuar gezdik. 14 yabancı dergiye, kapak olduk, haber olduk, yerel dillerde reklam yayınladık. Uluslararası basını ilk defa Türkiye'de ağırladık. Ülkemiz'de tüm önemli üreticileri, üretim bölgelerini gezdik. Her yıl 40.000 üzerine davetiye postaladık. Sosyal medyada facebook, twitter, linked'in de 3 yıllık bir aktive gösterdik. Yurt dışından 10.000 kişiye, yurt içinde 5.000 kişiye e-mail bültenler gönderdik. Web sitemizi aktif bir iletişim portalı haline getirdik. Fuarı verimli yapmak için ikili görüşmeler programları hazırladık. Kısacası, uluslararası bir fuar oluşturmak için eğitimli kaliteli başarılı bir ekiple güzel bir çalışma sergiledik. 

Ancak tüm bu 3 yıllık emeğe rağmen bu yıl 3.sünü düzenlemek için yola çıktığımızda fuarımıza sektörden yeterli ilgiyi göremedik. Anlaşılan Türkiye süs bitkileri ve peyzaj sektörünün expo 2016'nın düzenleneceği Antalya'da bir fuarda buluşmaya ihtiyacı yok. Dolayısıyla sektörün istemediği bir fuarı yapmanın anlamsız olduğunu düşündük. Bu düşünce ile bu yıl 3.sünü açmadan Florplant Fuarı'nı iptal kararını aldık.

Tabi ki sektör Antalya'da bir fuar olmadan da ticaretine devam edecek. Sonuçta İstanbul'da son derece başarılı devam eden ulusal hatta uluslararası bir fuar var. Ödemiş'te devam eden bir sergi, Bayındır'da devam eden bir festival var.

Fuarlar ticaret yeridir, buluşma yeridir, bilgi paylaşma yeridir. Sektöre faydalı oldukça fuarlar, sergiler, panayırlar, festivaller devam eder, gelişir, serpilir. Tüm etkinliklerin büyük bir keyifle, başarıyla sektöre hizmet etmesini diliyorum.

Her şeye rağmen bu kadar dinamik gelişen bu sektöre inancımız büyük. Gelecekte çok daha büyük bir sektör olacağını düşünüyoruz. Bu büyüme ve gelişme çabasında tüm yatırımcılara başarılı bir ticaret diliyoruz.

Mehmet DÜKKANCI
Agoras Fuarcılık 
Genel Müdürü

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com