Atık sular klozette kullanılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, lavabo ve banyo sularının arıtılarak klozetlerde kullanılması için proje geliştirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, günlük hayatta kullandığımız ve en çok su israfına neden olan lavabo ve banyo sularının dönüşümü için 2 milyon lira bütçeli bir proje geliştirdi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye Kıyılarında Yüzme Suyu Profillerinin Belirlenmesi ve Turizm Tesislerinde Atık Geri Kazanımı Projesi" çalışmalarının 18 Kasım 2012'de başladığı belirtilerek, şu bilgiler verildi:
"Proje su kullanımının en yoğun olduğu sektörlerin başında gelen turizm sektöründe uygulanacak. Otellerde kişi başı günlük su kullanımları bin 200 litre değerine kadar ulaşabiliyor. Proje ile gri sular yani lavabo ve banyoda kullanılan sular depolarda toplanacak ve atıksu arıtma tesislerine gönderilerek temizlenecek. Arıtılan atıksular daha sonra klozetlerde sifon suyu olarak değerlendirilecek. Arıtılan atıksular ayrıca; tarım da yeşil alan sulama, araç yıkama, yangınla mücadele, sokak yıkama gibi faaliyetlerde de kullanılabilecek."
Lavabo banyo sularının arıtılarak klozetlerde kullanılması için başlatılan projenin ilk defa TÜBİTAK-MAM Gebze Lojmanlarında uyguladığı ifade edilerek, 2 milyon lira bütçeye sahip projenin, seçilen pilot otellerde uygulandıktan sonra tatil köyleri, büyük iş merkezleri ve benzeri işletmelerde de hayata geçirileceği bildirildi. Kaynak: ntvmsnbc

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com