İstanbul yayalaştırılmış en büyük meydanına kavuşuyor

Çağlayan Meydanı, 700 metre alt geçit, İki katlı kavşak ve 22 bin m² trafikten arındırılmış alanla İstanbul un yayalaştırılmış en büyük meydanı olacak.

İstanbul, Çağlayan Kavşağında trafik yer altına alınmasıyla en büyük yayalaştırılmış meydana ve miting alanına kavuşuyor. 22 EKİM Cuma günü başladı, inşaat 6 ayda tamamlanacak. Çağlayan kavşağı, Piyalepaşa Bulvarı, Kağıthane Caddesi, Mecidiyeköy, Okmeydanı, D- 100 karayolunun birleştiği nokta, İstanbul’un en yoğun araç trafiğinin olduğu bölgelerden biri. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışmayla 13.000 m² alanda 700 metre uzunluğunda altgeçit yapılacak. Çağlayan kavşağı 2 katlı bir kavşak haline getirilerek trafik yerin altına alınacak. Bu şekilde İstanbul’da birçok miting ve yürüyüşe ev sahipliği yapan Çağlayan, 22.000 m² yayalaştırılmış alana sahip bir meydan haline gelecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “ Üç kurum ile ortak bir proje üretilecek. İstanbul en büyük meydanına kavuşuyor. Adliyenin açılışına yetiştirilecek ve inşaat başladıktan sonra yaklaşık 6 ayda tamamlanacak. Hem hızlı hem büyük bir çalışma olacak” dedi. Abide-i Hürriyet Parkı ile bütünlük içinde yapılacak olan meydan düzenlemesiyle bölgede oturan, çalışan ve Avrupa’nın en büyük adliye sarayı olan İstanbul Adliyesi için sosyal bir merkez oluşturulacak. Proje, ileride yapılması planlanan metro istasyonu dikkate alınarak planlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nce hazırlanan proje ile Kağıthane Caddesi (Şişli) - Çevreyolu ve Piyalepaşa yönü 12 m aşağıdan altgeçit ile Çevreyolu ve Piyalepaşa istikametine bağlanacak. Kâğıthane İlçesinin ana çıkışlarından biri olan Kağıthane yolu ise 6 m aşağıdan Şişli, Piyalepaşa istikametlerine, Piyalepaşa Bulvarı istikametinden gelen araçlar da 6 m aşağıdan altgeçitle, Kağıthane ve Şişli istikametlerine ulaşabilecekler. Çağlayan kavşağında trafiğin yer altına alma çalışmaları ve Adliye ile beraber faaliyete geçebilmesi için altı ay süreyle Çağlayan Meydanı trafiğe kapatılacak. İnşaat süresince geçici trafik sirkülasyon projesi hazırlandı. Buna göre Çağlayan Meydanı etrafında bulunan Çampark sokak; D 100, Piyalepaşa-Çağlayan, Bahçeler Caddesi Çağlayan- D100, Piyalepaşa bağlantısını sağlayacak.

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com