Doğal madensuyu boşa akıyor

Iğdır ın Tuzluca ilçesine bağlı Kayaören köyünde çıkan madensuyu boşa akıyor.

Kayaören köyü sınırları içerinde bulunan bir dağın eteklerinde çıkan madensuyunun değerlendirilmesini isteyen köylüler, su birçok hastalığa da iyi geldiğini öne sürdü. Suyun kaynağına bir tesis yapılmasını ve buranın işletilmesini isteyen Kayaören Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rahim Çinkılıç, köylerinin doğal güzelliği bakımından görülmeye değer yerlerden birisi olduğunu belirtti. Çinkılıç, "Köyümüz ve çevresi doğal güzelliklerinin yanı sıra suları ile de meşhurdur. Ancak yaklaşık 40 yıldır burada yapılacak olan Ünlendi Baraj Projesi bir türlü faaliyete geçmedi. Bu baraj belirsizliği bizleri çok mağdur etti. Gördüğümüz gibi burada çıkan doğal madensuyu boşu boşuna akıp gidiyor. Burada birçok tesis yapılabilinir, ama buraların su altında kalınacağı söyleniliyor. Fakat baraj bir türlü yapılmadı ve böyle değerli sular da boşu boşuna akıp duruyor" dedi.
iha

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com