2009 Avustralya Kentsel Tasarım Ödülleri Açıklandı

Paddington Bahçeleri,mimar, şehir plancı ve peyzaj mimarından oluşan takımın çalışmaları ile işlevsel ve tamamen kamusal bir park halini aldı.

Avustralya’nın en prestijli kentsel tasarım ödülünün sahipleri açıklandı. Mükemmellik ve yenilikçiliğin ödüllendirildiği “Australia Award for Urban Design”, ülkenin tüm kent ve kasabalarında yapılı çevrenin gelişiminin kritik rolüne dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Bu yılki katılımın, ülkenin en yaratıcı projelerini ve bu projelerin zenginliğini sergilediği belirtilen ödül programına masterplanlardan kent merkezlerine ve yeni mahallelere, sürdürülebilir köylerden yüksek yoğunluklu kentsel projelere dek uzanan farklılıkta başvuru yapıldı.

Ödül programının galipleri şöyle:



Ödül: Paddington Bahçeleri (Paddington Reservoir Gardens)
Tonkin Zulaikha Greer Architects, James Mather Delaney Design ve Sidney Belediyesi

Paddington su depolama rezervuarları, 1866 ila 1876 yılları arasında, Oxford Caddesi’nin ünlü tarihi alanında inşa edildi. 1930’lardan bugüne çimlerin bürüdüğü ve gözlerden uzak kalan, çevrenin pek de uğramadığı bir parka dönüşen bu arazi, Sidney Belediyesi’nin ve bir dizi mimar, şehir plancı ve peyzaj mimarından oluşan takımın çalışmaları ile yeniden hayata döndürüldü. Paddington Bahçeleri sürprizli, işlevsel ve tamamen kamu ile bütünleşen bir park halini aldı.



Ödül: Avustralya Kentlerini Dönüştürmek (Transforming Australian Cities)
Melbourne Belediyesi ve Victoria Ulaşım Departmanı

Dünyanın dört bir yanındaki kentler, iklimsel değişim ve sürdürülebilirlik sorunları ile baş etmek üzere kendi formlarını yeniden tanımlama sürecindeler. Daha yaşanabilir kılınacak kentler için ise ulaşım, bu zorlu sürecin anahtar bileşenlerinden biri.
Bu önemli araştırma projesi Victoria Hükümeti tarafından ihaleye açıldı ve Melbourne Belediyesi tarafından yönetilen büyük ve uzman bir ekip tarafından yürütüldü. Melbourne’ün vaka analizleri üzerine kurulan ulaşım projesi, pek çok kentin gelecekteki formu için örnek bir büyüme modeli oluşturuyor – artan ve aynı anda dönüşen bir büyüme.



Takdir Ödülü: Sürdürülebilir Sidney 2030 – Öngörü (Sustainable Sydney 2030 – The Vision)
Sidney Belediyesi


( bustler.com - yapi.com.tr)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com