Çevre için plastik değil kağıt torba

İspanya da büyük marketler plastik torba kullanımını azaltmaya yönelik kampanyalar başlattı.

Plastik torba tüketiminde Avrupa'da üçüncü sırada olan İspanya'da büyük marketler plastik torba kullanımını azaltmaya yönelik kampanyalar başlattı.

İspanya'da Carrefour ve Eroski süpermarketleri, bugünden itibaren mağazalarında plastik torba kullanımını durdururken, müşterilerine yeniden kullanılabilirliği olan kağıttan torbalar dağıtıyor.

El Corte Ingles ve Alcampo gibi diğer marketler de plastik torba kullanımını azaltmaya yönelik çeşitli kampanyalar başlattıklarını açıkladı. İspanya'da bir kişinin yıllık ortalama 238 plastik torba kullandığı belirtilirken, bu torbaların ancak 400 yıl gibi uzun bir sürede doğada kendiliğinden yok olduklarına dikkat çekiliyor.

Plastik torbaların İspanya'da 100 bin tonluk çöp oluşturduğuna ve bunun havaya saldığı karbondiokside işaret eden yetkililer, 2010'a kadar plastik torba kullanımının yüzde 50'ye düşürülmesini hedefliyor.(aa)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com