'İstanbul‘da Peyzaj Yansımaları' Fotoğraf Yarışması

Fotoğraflar bir kentin peyzajını belgeleyecek.

TMMOB  Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi

"İstanbul‘da Peyzaj Yansımaları" Ulusal Fotoğraf Yarışması

 

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi Yarışmalar Komisyonu tarafından 2009 yılı kapsamında düzenlenen ‘‘İstanbul‘da Peyzaj Yansımaları‘‘ isimli ulusal fotoğraf yarışması, amatör ve profesyonel herkese açıktır.

Yarışmanın Türü ve Şekli

Yarışma ulusal ve renkli sayısal dalda düzenlenmektedir. Fotoğraflar, belgesel özellik taşıyacağı için, orijinal görüntü üzerinde kabul edilebilir müdahaleler (Fotoğraf makinesi üzerindeki ayarlardan yararlanarak keskinleştirme, kontrast, beyaz ayarı ve poz taraması işlemleri ile UV filtre, polarize filtre, ND-Neutral Density filtresi ve flaş kullanmak) dışında, ekleme çıkarma yapılmayan fotoğraflar kabul edilecektir.

Yarışmanın Konusu ve Yeri

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul‘un, II. Kent Sempozyumu‘na doğru, Asya-Avrupa arasındaki en önemli bağlantılara ev sahipliği yapması, yeditepe üzerine kurulu oluşu, en yüksek ve en alçak noktaları ile değişen silueti, yapısal (oturma elemanları, aydınlatma elemanları, işaret levhaları, çeşmeler gölgeleme elemanları gibi kentsel donatı elemanları ile döşemeler, duvarlar... gibi) ve bitkisel peyzajın kullanımı, arazi ile bütünleşen/bütünleşmeyen kent rengi, dokusu, tarihi mirasla çarpışması, geriye kalanları... İstanbul‘a bu gözle baktığınızda görebildiklerinizin tümü.

Yarışmaya Katılım Koşulları

Yarışmaya; jüri üyeleri, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri dışında, amatör ve profesyonel olan herkes katılabilir. Ödül almış fotoğraflar katılamaz.*

Yarışma Takvimi 

Son katılım tarihi                       : 23.10.2009 saat 17.00 ‘a kadar

Jüri değerlendirmesi                   : 24.10.2009

Sonuç bildirim tarihi                   : 29.10.2009

Kolokyum                                 : 14.11.2009 saat 10:30-12:00

Sergileme tarihleri                     : 14.11.2009- 20.11.2009


T.M.M.O.B. Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi Yarışmalar Komisyonu

Yarışma Sekretaryası: Berna DEMİR

Tel.   : +90 216 345 04 56                                

(peyzajmimoda.org.tr)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com