Bu balkabağı 50 kilogram ağırlığında

Hobi olarak meyve ve sebze yetiştiren Salim Tutal yurt dışından getirdiği tohumla 50 kilogram ağırlığında bal kabağı yetiştirdi.

Almanya'da yaşayan ve yazları tatil için Sivas'a gelen gurbetçi Salim Tutal Paşaçayırı mevkiinde bulunan 5 dönümlük tarlasında hobi olarak yetiştirdiği 50 kilogram ağırlığındaki bal kabağı ile görenleri şaşırtıyor.

Yurt dışından getirdiği tohumlarla tarlasında hobi olarak çeşitli ürünler yetiştirmeye başladığını ifade eden Salim Tutal,” Sivas'ta, bir çok hastalığa iyi gelen ve genellikle tatlısı yapılan bal kabağının yetişmediğini gördüm. Sivas'ta bal kabağı yetişip yetişmeyeceğini denemek için Almanya'dan getirdiğim tohumu tarlaya ektim. Tohumu ektikten yaklaşık 5 ay sonra 50 kilogram ağırlığında bir bal kabağı yetiştirdim. Sivas iklim şartlarında gerçekten bu ağırlıkta bir bal kabağı yetiştirmiş olmak beni bile şaşırttı" dedi.

Mustafa Tutal bal kabaklarını hobi amaçlı yetiştirdiğini belirterek, tarlasında yetiştirdiği ürünlerin bir kısmını kendi ihtiyacı doğrultusunda kullandığını bir kısmını ise arkadaşlarına ve dostlarına verdiğini söyledi.(iha)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com