Türkiye'nin oksijen depoları!

İllerimize göre orman varlığımız verilerine göre, Antalya, Mersin ve Muğla en fazla ormana sahip illerin başında geliyor.

Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün ''İllerimize Göre Orman Varlığımız'' verilerine göre, Antalya, Mersin ve Muğla en fazla ormana sahip illerin başında geliyor.


Antalya'da 11 milyon 149 bin, Mersin'de 8 milyon 474 bin, Muğla'da da 8 milyon 401 bin dekar orman bulunuyor. Antalya, Mersin ve Muğla orman varlığı bakımından en zengin iller olması dolayısıyla ''Türkiye'nin oksijen depoları'' unvanıyla anılmayı fazlasıyla hak ediyor.

Ormanı en az iller ise Iğdır, Ağrı ve Nevşehir. Orman varlığı Iğdır'da bin 610, Ağrı'da 59 bin 50 ve Nevşehir'de de 70 bin 555 dekarla sınırlı. Bu iller bir bakıma orman alanlarının dengesiz dağılımından en fazla etkilenen ''orman fukarası'' iller.


Kişi başına düşen orman miktarı

İllerin orman varlığı, kişi başına düşen orman miktarı bakımından incelendiğinde ise Tunceli ilk sırada yer alıyor. Tunceli'de kişi başına 24 dekar orman düşüyor. Kişi başına 23 dekar orman düşen Artvin ikinci, kişi başına 21 dekar orman düşen Kastamonu üçüncü sırada yer alıyor.

Kişi başına düşen orman miktarı Ağrı, Ankara, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Nevşehir, Şanlıurfa, Van, Aksaray ve Iğdır'da bir dekara ulaşmıyor.(aa)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com