Erciyes Dağı'nda Dev Mantar !

5 kilo 850 gram ağırlığındaki mantarın Ziraat Fakültesi ve Tarım Müdürlüğünde incelenmesi istendi.


Erciyes Dağı'nda bulunan 5 kilo 850 gram ağırlığındaki mantarın Ziraat Fakültesi ve Tarım Müdürlüğü'nde incelenmesi istendi.

Arkadaşlarıyla birlikte düzenli olarak Erciyes Dağı eteklerinde yürüyüş yaptıklarını anlatan Türkiye İş Kurumu'ndan emekli Süleyman Zerdali ile emekli öğretim görevlisi Burhan Karamustafaoğlu, 5 kilo 850 gram ağırlığında mantar buldu.

‘Kabakulak' cinsi mantarı ‘Mucize’ olarak nitelendiren Karamustafaoğlu, “Mantarı yaşlılara da gösterdik. Bu büyüklükte ve üzerinde yazılara benzer şekiller olan mantarı ilk kez gördüklerini söylediler. Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Tarım Müdürlüğü'nden de yetkililere göstererek bilimsel açıklama isteyeceğiz” dedi. Bu tür mantarın bazı bölgelerde haşlanarak yendiği ve zehirli olmadığı bildirildi. (dha)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com