Tekvando Parkı ve Merkezi

Parkın tasarımında bu spor dalının bütünsel eğitim geleneklerinden esinlenilmiş.

 

Proje: Weiss/Manfredi & Samoo

 

 

Tekvando-1

 

Tekvando-2

2008’in Ekim ayında New-York merkezli firma Weiss/Manfredi, Taekwondo Park master planı için açılan uluslar arası bir yarışmayı kazandı. Master plan, mimarlık, mühendislik ve peyzajın nasıl olması gerektiğine dair çerçeve ve talimatları içeriyordu.Master planın onaylanmasının ardından parkta, projenin ölçeği ve yaklaşımına uygun bir tasarım yarışması daha açıldı. Yarışma yapı ortaklığı ile tasarım ekiplerinin bir arada çalışmasını gerektirdi. Aynı zamanda da her bir projenin Weiss/Manfredi’nin master planındaki çerçeveye uygun peyzaj ve yapılı çevre önermesi istendi.

 

Tekvando-3 

Tekvando-4

Tekvando-5

 Park, Taekwondo Promotion Foundation, World Taekwondo Headquarters, World Taekwondo Federation, Korean Taekwondo Federation, CISM Taekwondo Committee Headquarters, Taekwonjeon, Myungingwan’ın merkezi olmanın yanında, bir spor arenası, ziyaretçi ve sergi merkezi, eğitim ve konaklama tesisi olarak da görev yapacak.

Tekvando-6

Tekvando-7

 

 

Parkın tasarımında bu spor dalının bütünsel eğitim geleneklerinden esinlenilmiş. Tekvando, vücudu hazırlayıp zihne ilham verip ruhu tamamlayıcı bir özellik taşıyor. Bu hedefleri mimari atmosfere taşımak için Samoo, Tekvando kurumlarındaki eğitimi teşvik eden bir alan yarattı. Merkez, Kore kültürünü uluslar arası değişim ağlarını cesaretlendirecek alanlar içerecek ve kompleks, bağlılık ve birlikte çalışmayı sağlamak amacıyla yerel ekonomiler arasında sürdürülebilir sinerji yaratacak.

 Tekvando-8

Tekvando-9

Tekvando-10

 

Weiss/Manfredi’nin planlama yöntemleri ve Samoo’nun mimari dili ile, Tekvando Parkı, Tekvando sanatı ve ruhunu doğum yeri olan Kore’de yeniden keşfetmeyi sağlayacak bir kültürel alan haline gelecek.

 

 Tekvando-11

Tekvando-12

Tekvando-13

 

 

Yazı ve Görseller: ArchDaily  Çeviri: mimdap

 

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com