Küresel ısınmanın asıl kaynağı insan

Güneşin değişkenliği ve küresel ısınmaya etkisi konulu konferansta yapılan açıklamada ısınmadan korunmak ve ozon tabakasını korumak için ormanların korunması ve havadaki karbondioksit oranının artmaması gerekir.

 

Ege Üniversitesi (EÜ) 30. Spor, Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında EÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda "Güneşin Değişkenliği ve Küresel Isınmaya Etkisi" konulu bir konferans verildi.

Güneşin değişkenliği, evrimi, sistemi ve yapısı üzerinde bilgiler veren EÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Evren, küresel ısınma üzerine çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bir gazetede yer alan 2012 ve 2023 tarihlerinde dünyada meydana gelebilecek olan felaket niteliğindeki iklim değişikliklerine değinen Prof. Dr. Serdar Evren güneşte meydana gelen lekelerin son yıllarda azalmaya başladığını belirtti.

Güneş sisteminde meydana gelen leke değişiklerinden bahseden Prof. Dr. Serdar Evren, Güneş sistemindeki lekelerin azalması ile Avrupa üzerinde oluşabilecek iklim olaylarını anlattı. Prof. Dr. Evren şunları söyledi: "Güneşte lekelerin çoğalmasını bekliyoruz aksi takdirde Avrupa üzerinden beklenen soğuk döneme gireceğiz."

Dünya üzerindeki sıcaklık artışlarına değinen Prof. Dr. Serdar Evren, bu sıcaklık artışlarının önemli olduğunu vurguladı. Bu artışların deniz seviyesinin yükselmesi ve kıyıların sular altında kalması demek olduğunu belirten Prof. Dr. Evren, şöyle devam etti: "Dünyamız üzerindeki küresel ısınmanın asıl kaynağı insanlardır. Küresel ısınmadan korunmak ve ozon tabakasını korumak için ormanların korunması ve havadaki karbondioksit oranının artmaması gerekir."(iha)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com