'Ormanlar küresel ısınmayı hızlandıracak'

Bilim insanları, karbon depolama görevi gören ormanların 20-30 yıla kadar büyük oranda karbondioksit yayacaklarını ve bunun da küresel ısınmayı hızlandıracağını açıkladı.

Dünyada ortalama sıcaklığın ortalama 2,5 derece artması durumunda ormanların artık 'karbon deposu' rolünü oynayamayacağı ve atmosfere büyük oranda karbondioksit yayabilecekleri bildirildi.

Uzmanların hazırladığı rapora göre, ormanların normalde, yaydıklarından fazla karbonu depoladıkları ancak küresel ısınmanın verdiği zarar nedeniyle 20-30 yıla kadar büyük oranda karbondioksit yayacakları, bunun da ısınmayı frenlemek yerine hızlandırabiliyor

Farklı ülkelerden 35 uzmanın katkıda bulunduğu ve 20 nisan-1 mayısta New York'da düzenlenecek ormanlar konulu BM'nin forumunda sunulacak raporda, 2,5 derecelik ısınmayla ormanların karbon deposu yerine karbondioksit yayan kaynaklar haline geleceği açıklandı.(iha)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com